Om mig

 

LINDA FERNGREN

DRESSYRFOKUS

LICENCIERAD DRESSYRTRÄNARE & INSTRUKTÖR I CENTRERAD RIDNING

OM MIG

 

Jag är licencierad och utbildad C-tränare i dressyr och nivå 2 instruktör inom centrerad ridning. Jag har tävlingsmeriter med vinst upp till Prix St George och erfarenhet att utbilda hästar från unghästhantering med inridning t.o.m svår klass.

 

Jag har alltid älskat djur och ryttarkarriären tog fart vid 11 års ålder. Det var givet från början att det var dressyr det skulle bli. Jag fick vid 15 års ålder min första häst, ett sto med stor intigritet och envishet. Hon har lärt mig så mycket om ridning, livet, hästhantering och mig själv.

 

Jag började ganska tidigt att rida andras hästar och sen även att hålla lektioner. Jag brinner för utveckling och inlärning. Att se ekipage utvecklas är inspirerande och meningsfullt. Alla lär in på olika sätt och det är min uppgift att hitta det sätt som passar just det ekipaget avsett om de föredrar att se, känna eller höra.

 

Jag arbetade en period hos A-tränare Annica Westerberg, när hon sedan flyttade till Skåne så började jag träna för Traudi Björling. Traudi har varit en stor inspirationskälla för mig med sin stora kunskap om hästar och ridning. Traudi introducerade även mig för utbildningsskalan och stöttade mig när jag valde att utbilda mig till C-tränare. När jag sedan kom i kontakt med centrerad ridning och Lotta Månsson-Söderstöm så kändes det som ett självklart komplement till min dressyrutbildning. Fokus på ryttaren för att få hästen att prestera!

 

Jag har även intresserat mig för avel och har egen avel i mindre skala. Jag bor på en gård utanför Björklinge norr om Uppsala med min familj och alla djur. Jag har just nu två fina unghästar som jag själv fött upp och som jag hoppas mycket på inför framtiden!

Copyright © All Rights Reserved